De Flir T6xx-serie bestaat uit 3 verschillende modellen en beschikken over een 640×480 detector. Deze camera’s zijn het neusje van de zalm. Voor zij die haarscherpe beeldkwaliteit en zo nauwkeurig mogelijk willen meten, is de T6xx serie de oplossing. De T-series van Flir zijn Flexibel in al hun facetten. De camera’s kunnen worden voorzien van tal van extra lenzen. De T6xx-serie kan indien nodig geüpgrade worden om temperaturen tot 2.000°C te meten. Met zijn draadloze verbindingsmogelijkheden wordt het bereik van de camera sterk verhoogd.

Flir T640 warmtebeeldcamera

De Flir T6xx-serie bestaat uit:

  • Flir T620 (640 x 480 pixels)
  • Flir T640 (640 x 480 pixels)
  • Flir T660 (640 x 480 en 1280 x 960 pixels via Ultra Max)

De camera’s beschikken niet enkel over een superieure resolutie maar ook over een zeer gevoelige sensor. De T660 beschikt zelfs over een NETD van <20mK! De ergonomie en eenvoudige menustructuur maakt het mogelijk elke gebruiker op zeer korte termijn vertrouwd te worden met de functies die er in de T6xx-serie zijn opgenomen. Het touchscreen helpt om meteen die functies te activeren die u wenst en dus geen onnodig tijdverlies. U zal verbaasd zijn hoe eenvoudig het is om meetfuncties in het beeld te verplaatsen naar die zone die u interesseert.

De T6xx camera’s beschikken ook over een automatische focus en een manuele focus. Wanneer u steeds een scherp beeld wenst, kan u beroep doen op de automatische focus door slechts 1 druk op de knop. Gecombineerd met zijn draaibare lens, die het mogelijk maakt om in hoeken te meten tot 140° tov de monitor, zal u zich niet in lastige posities moeten wringen om duidelijke afbeeldingen te maken. De T640 beschikt ook over een viewfinder, waardoor metingen in open lucht beter uit te voeren zijn. Het zonlicht zal u geen parten spelen op het beeld.

Flir thermografie

Ook bij opdrachten waar enige discretie nodig is t.o.v. verzekeraars is dit uiterst handig. Ook deze camera’s zijn uitgerust met MSX technologie van Flir. MSX is een techniek waarbij de contouren uit de visuele afbeelding worden uitgelijnd in de infrarood afbeelding, wat resulteert in zeer scherpe beelden. Het grote voordeel is dat ook mensen die niet vertrouwd zijn met thermische beelden, toch duidelijk kunnen waarnemen wat er op de afbeelding staat. Vb. teksten worden zichtbaar met de MSX functie. Ook bij deze camera wordt er bij één enkele druk op de knop zowel een thermisch beeld als een visueel beeld gemaakt.

Ook hier is een laser met indicator voorzien. De T640 beschikt zelfs over een GPS-functie. Bovendien beschikt de T6xx-serie over MeterLink. Met deze functie kunnen gegevens vanuit het werkveld zoals van een vochtmeter of stroomtang ter plaatse bij een afbeelding worden opgeslagen. Dit vermijd onnodig papierwerk, snellere scans en een vooral een meer complete inspectie. Met de MeterLink is het ook makkelijk om de functie isolatiealarm en vochtalarm in te zetten. Deze 2 functies helpen de thermograaf om a.d.h.v. 1 kleur alle risicovolle zones in de infrarood afbeelding aan te duiden. In tegenstelling tot de andere camera’s kan je de T-serie meteen met de lens bestellen die je nodig hebt, omdat deze camera’s niet werken met ‘opdraai’ -lenzen.

Flir warmtebeeldcamera's

Informatie over de T6xx-serie nodig? Wij helpen u graag verder.

Voor dit product zijn nog geen downloads beschikbaar.
Flir 620 Flir 640 Flir 660
Thermische resolutie: 640 × 480 pixels 640 × 480 pixels 640 × 480 pixels
Thermische gevoeligheid: < 0.04°C bij 30°C < 0.03°C bij 30°C < 0.02°C bij 30°C
Temperatuur bereik: -40°C tot 650°C -40°C tot 2000°C -40°C tot 2000°C
Beeldfrequentie: 60 Hz 60 Hz 60 Hz
Beeldhoek: 25° x 19° 25° x 19° 25° x 19°
Digitale zoom: 2x, 4x en 8x 2x, 4x en 8x 2x, 4x en 8x
Nauwkeurigheid: 2% of 2ºC 2% of 2ºC 1% of 1ºC
Display: 4.3″ kleuren LCD 4.3″ kleuren LCD 4.3″ kleuren LCD
Gewicht: 1300 gram 1300 gram 1300 gram
Baterijcapaciteit: > 2,5 uur > 2,5 uur > 2,5 uur
Resolutie videocamera: 5 megapixel 5 megapixel 5 megapixel
Leveringsomvang…

Bedrijfsnaam: RAAK Energie Advies (’s-Hertogenbosch – NL)

Maakt gebruik van de volgende warmtebeeldcamera: FLIR T650 SC

Waarom heeft RAAK voor deze camera gekozen? Voor de nauwkeurigheid, de geringe afmetingen en de robuustheid en de relatief aantrekkelijke prijs voor deze combinatie van een SC met een 45 en 15 graden lens versus de normale B en T serie camera’s  in de 600 serie.

Voor welke toepassing wordt de camera gebruikt? Bouwkundige en civiele thermografie alsmede ondersteuning bij luchtdichtheidsmetingen.

Gebruikerservaring: Zeer prettige camera welke snel werkt en tools in zich heeft welke bouwkundig prettig zijn zoals bv het schetsen op de IR afbeelding. GPS en ook de 45 graden lens waardoor een gebouw makkelijker met minder afbeeldingen is te inspecteren. Voordeel dat ook IR en digitaal gelijktijdig kan worden gemaakt en dat de camera snel scherp stelt en eenvoudig handmatig is bij te stellen indien je dit wenst door de lens te  verdraaien. Tevens heeft deze een eenvoudig en helder bedieningsgemak.

RAAK Energie Advies
M. Nooijen – RAAK Energie Advies