De thermische camera Flir GF304 beschikt over een QWIP detector die gevoelig is in LWIR zoals de meeste ongekoelde camera systemen. Deze camera bevat een filter van 8 – 8.6µm waardoor deze camera gassen zoals uit de koelindustrie zichtbaar kan maken. Zonder het productieproces aan te passen kan er toch actief aan metingen worden gedaan. Dit bespaart niet alleen tijd, maar het vermijd ook enorme kosten omdat het productieproces moet worden stilgelegd.

De Flir GF304 is de aanvulling voor het gebruik van uw sniffer. Gedaan met alle lekpunten één voor één af te scannen. Win tijd door met een beeld honderden lekpunten in 1 beeldopslag waar te nemen. De camera biedt niet alleen een voordeel voor milieu en omgeving maar draagt bovendien bij tot een vermindering van het productieverlies.

In de detecteerbare gassen zit onder andere: R404A, R407C, R410A, R417A, R422A, R507A, R143A, R125, R134A, R245fa.

Het grote voordeel van de camera is dat de GF304 de oorsprong van de lek ook inzichtelijk maakt.

Wanneer je meerdere lekken bij elkaar hebt, mis je er ook geen. De camera is eenvoudig te gebruiken door middel van een 180° draaibaar scherm en een 180° draaibaar handvat. De viewfinder laat toe om in zonnige omstandigheden te meten zonder reflecties op het beeldscherm.

Flir GF304 gasfinder camera

Enkele voordelen van de Flir GF304:

  • Visualiseren van gaslekken in real time
  • Uitvoeren van temperatuurmetingen
  • GPS lokalisatie
  • Inspectie zonder het proces te onderbreken
  • Enorme tijdwinst
  • Detecteren op afstand
  • Snelle scan om na te gaan of reparaties goed werden uitgevoerd.
  • …( en nog veel meer)

De Flir GF304 heeft een NETD van maar liefst <15mK! Deze gevoeligheid maakt de GF304 in staat de kleinste thermische verschillen waar te nemen. Het is niet enkel mogelijk om gassen te visualiseren, maar met de Flir GF304 kan u ook elektrische inspecties uitvoeren. De camera  is net zoals de GF320 een dual use camera en kan ingezet worden voor het meten van temperaturen.

Voor meer informatie over de Flir GF304 of over gasdetectiecamera’s neem contact op met onze experten.

Flir warmtebeeldcamera's