De thermische camera Flir GF346 beschikt over een InSb detector die gevoelig is in MWIR. Deze camera bevat een filter van 4.52-4.67µm waardoor deze camera VOS (VOC’s) zichtbaar kan maken. Deze camera wordt ook wel de CO-camera genoemd. De camera biedt een enorme meerwaarde voor de veiligheid in onder andere de staalindustrie.

De Flir GF346 is de aanvulling voor het gebruik van uw sniffer. Gedaan met alle lekpunten één voor één af te scannen. Win tijd door met een beeld honderden lekpunten in 1 beeldopslag waar te nemen. De camera biedt niet alleen een voordeel voor milieu en omgeving maar draagt bovendien bij tot een vermindering van het productieverlies.

Flir GF346 gasfinder camera

Het grote voordeel van de camera is dat de GF346 de oorsprong van de lek ook inzichtelijk maakt. Wanneer je meerdere lekken bij elkaar hebt, kan je dat ook in 1 beeld zien. De persoon die detectie uitvoert wordt kan op afstand het lek zien, en moet dus niet in de lek zelf gaan staan. De camera is eenvoudig te gebruiken door middel van een 180° draaibaar scherm en een 180° draaibaar handvat. De viewfinder laat toe om in zonnige omstandigheden te meten zonder reflecties op het beeldscherm.

Enkele voordelen van de Flir GF346:

  • Visualiseren van gaslekken in real time
  • Uitvoeren van temperatuurmetingen
  • GPS lokalisatie
  • Inspectie zonder het proces te onderbreken
  • Enorme tijdwinst
  • Detecteren op afstand
  • Snelle scan om na te gaan of reparaties goed werden uitgevoerd.
  • … (en nog veel meer)

De Flir GF346 heeft een  NETD van maar liefst <15mK! Deze gevoeligheid maakt de GF346 in staat de kleinste thermische verschillen waar te nemen. Het is niet enkel mogelijk om gassen te visualiseren, maar met de Flir GF346 kan u ook elektrische inspecties uitvoeren. De camera  is net zoals de GF3320 een dual-use camera en kan ingezet worden voor het meten van temperaturen.

Flir GF346 gasfinder

De Flir GF346 is in staat o.a. volgende gassen te visualiseren: Carbon Monoxide, Nitrous Oxide, Ketene, Ethenone, Butyl Isocyanide, Hexyl Isocyanide, Cyanogen Bromide, Acetonitrile, Acetyl Cyanide, Chlorine Isocyanate, Bromine Isocyanate, Methyl, Thiocyanate, Ethyl Thiocyanate, Chlorodimethylsilane, Dichloromethylsilane, Silane, Germane, Arsine.

Overige specificaties van de Flir GF346:

Spectraal respons: 4.52 – 4.67 μm
Resolutie: 320 x 240 pixels
Gevoeligheid: < 15 mK bij +30°C
Temp. bereik: -20°C tot 300°C
Beeldhoek: 24° x 18°
Dig. zoom: 1-8x digitaal
Spotmeters: 10
Display: 4.3″ kleuren LCD
Res. videocamera: 3.2 megapixel

 

Voor meer informatie over de Flir GF346 of over gasdetectiecamera’s neem contact op met onze  experten.

Flir warmtebeeldcamera's